top of page
Writer's pictureSnežana Ignjatović

Koja je razlika izmedju hijaluronskih filera i drugih estetskih tretmana?

Updated: Jan 11, 2023

Botoks i hijaluron su dve vrste estetskih tretmana koji se koriste u cilju popravljanja izgleda i smanjenja bora i fine linije na licu. Međutim, postoje neke značajne razlike između ovih dve vrste tretmana, pa je važno da znate šta se krije iza svakog od njih kako biste mogli da odlučite koja usluga je najbolja za vas.

Prvo, važno je da znate da se botoks i hijaluron razlikuju po tome šta se koristi u tretmanu. Botoks se sastoji od tvari koja se naziva botulinum toxin, koja se ubrizgava u kožu kako bi se smanjila aktivnost mišića. Ova tvar deluje tako što blokira prenos nervnih impulsa u mišiće, što dovodi do toga da se oni opuste i da se bore i fine linije na licu smanje.

Hijaluron, s druge strane, je supstanca koja se nalazi u koži i vezivnom tkivu, a koja je odgovorna za hidrataciju i elastičnost. Kada se ubrizgava u kožu, hijaluron pomaže da se vlaga zadrži u koži i da se ona održi hidratizovana i elastična. Ovaj tretman se koristi kako bi se vratio volumen i elastičnost koži, što dovodi do smanjenja bora i fine linije.


Još jedna razlika između botoks i hijaluron tretmana je to što se botoks koristi uglavnom za smanjenje bora na čelu, očima i između obrva, dok se hijaluron koristi za smanjenje bora na području usana i nosa. Oba tretmana se mogu koristiti zajedno kako bi se postigli optimalni rezultati.

Još jedna važna razlika između ovih dve vrste tretmana je vreme trajanja rezultata. Botoks tretmani su obično efikasni oko šest meseci, dok hijaluron tretmani mogu da budu efikasni i do godinu dana.

Kada je u pitanju cena, oba tretmana su slično cenjena, ali konačna cena će zavisiti od toga gde se tretman obavlja i koliko se hijalurona ili botoksa koristi.
82 views0 comments

コメント


bottom of page