top of page
uklanjanje podočnjaka.jpg

Uklanjanje podočnjaka hijaluronom

average rating is 4.5 out of 5

Uklanjanje podočnjaka hijaluronom obično se izvodi injekcijama. Stručnjak za estetsku medicinu ili dermatolog pažljivo će ubrizgati hijaluronsku kiselinu u područje podočnjaka koristeći tanku iglu. Postupak je relativno brz i može se izvesti uz lokalnu anesteziju ili primenu topičnih anestetika za smanjenje nelagodnosti.

Hijaluronska kiselina će se polako razgraditi u organizmu tokom vremena, pa se tretman može ponavljati kako bi se održao željeni izgled. Rezultati su obično vidljivi odmah nakon tretmana, ali mogu se poboljšati tokom narednih nedelja kako se ona integriše u tkivo.

Lekar će ubrizgati hijaluronsku kiselinu u područje oko očiju koristeći tanku iglu. Procedura uklanjanja podocnjaka hijaluronom obično traje od oko 30 do 60 minuta i obavlja se pod lokalnom anestezijom.
 

Koliko dugo traju efekti?

Postoji nekoliko faktora koji mogu uticati na trajanje efekata, a to su: individualni metabolizam, tip kože, starost, kao i vrsta hijaluronske kiseline koja se primenjuje. U suštini, hijaluron traje privremeno. To znači da se tokom vremena prirodno razgrađuje u organizmu. Proces razgradnje može varirati od osobe do osobe, ali obično traje od 6 do 18 meseci.

Ističemo da na trajanje efekata mogu uticati i različite vrste hijaluronskih kiselina. Postoje hijaluronski dermalni fileri s različitim molekularnim težinama i strukturama koje mogu uticati na brzinu razgradnje. Hijaluronski fileri s većom molekularnom težinom mogu pružiti duže trajanje efekata, dok fileri s manjom molekularnom težinom mogu se razgraditi brže.

Takođe, važno je imati realna očekivanja u vezi trajanja efekata hijalurona za podočnjake. Iako tretman pruža privremeno poboljšanje izgleda, rezultati nisu trajni. Ako želite da održavate svež i blistav izgled svog lica, potrebno je redovno ići na tretman.
 

Kome se preporučuje hijaluron za podočnjake?


Tretman se obično preporučuje osobama koje žele da ublaže nabora i linije oko očiju i da povećaju volumen u obrazima. U nastavku i obrazlažemo svaku od mogućih situacija.

  • Gubitak volumena: Ako primetite da ste izgubili volumen u području podočnjaka, što može rezultirati izbočenim ili "udubljenim" izgledom, hijaluron može pomoći da se ovo stanje ublaži. Popuniće ta udubljenja i vratiti volumen u područje oko očiju.

  • Duboke linije i bore: Injekcija hijalurona se precizno ubrizgava na područje bora, kako bi se smanjila pojava isith i postigao glađi izgled kože.

  • Tamni krugovi i pigmentacija: Ova kiselina ima sposobnost hidratacije kože i poboljšanja teksture, što može doprineti smanjenju tamnih krugova i osvežiti izgled kože oko očiju.

Ističemo nekoliko mogućih nuspojava

Kao i kod svakog medicinskog tretmana, napominjemo i da tretman hijaluronskom kiselinom može imati određene rizike i neželjene efekte. Međutim, oni su retki i obično blagi. Mogući su crvenilo, otok, modrice ili neugodnost na mestu injekcije, ali ovi simptomi obično nestaju u roku od nekoliko dana. 

U retkim slučajevima, mogu se javiti alergijske reakcije ili infekcije. Zato je važno obaviti konsultaciju sa stručnjakom pre tretmana kako biste se informisali o mogućim rizicima i shvatili da li je hijaluron za podočnjake odgovarajući za vas. Uz pravilnu primenu i adekvatnim odabirom kvalitetnih proizvoda uklanjanje podočnjaka hijaluronom može biti efikasan tretman za ublažavanje istih i poboljšanje izgleda kože oko očiju. Ipak, svaka osoba je jedinstvena, te se rezultati mogu razlikovati.
 

Koliko iznosi cena uklanjanja podočnjaka hijaluronom?

Ako vas zanima uklanjanje podocnjaka hijaluronom cena može značajno varirati i zavisi od nekoliko faktora. Ovi faktori uključuju lokaciju i ugled klinike ili kozmetičkog centra, iskustvo stručnjaka koji izvodi tretman, kao i količinu hijaluronske kiseline koja se koristi.

U suštini, cene tretmana hijaluronom u našem kozmetičkom salonu kreću se u rasponu od 3.000 RSD do 30.000 RSD. Niži iznosi se obično odnose na manje doze hijaluronske kiseline koje se koriste za manje intervencije ili blage estetske korekcije. S druge strane, viši iznos tiče se tretmana s većom količinom hijaluronske kiseline ili zahtevnijih korekcija.

Prilikom razmatranja cene, uzmite u obzir činjenicu da su efekti privremeni. Stoga, ukoliko želite da održavate željeni izgled lica, biće potrebno da ponavljate tretman s vremena na vreme. Na osnovu toga, kada se tretman ponavlja i ukupni trošak će biti viši. 
 

U našem salonu primenjujemo Juvederm

Allure cosmetics koristi isključivo Juvéderm, hijaluron kompanije Allergan. Allergan je farmaceutska kompanija osnovana 1950. godine u Sjedinjenim Državama i danas posluje u više od 100 zemalja širom sveta. Fokusira se na razvoj estetskih proizvoda, uključujući hijaluronske filere pod brendom Juvéderm i botulinum toksin. 

Allergan se trudi da bude odgovorna kompanija koja pridaje veliki značaj etici, sigurnosti i kvalitetu svojih proizvoda, kao i zdravlju i dobrobiti pacijenata i korisnika svojih proizvoda. 
 

Koliko koštaju tretmani hijaluronim filerima?

Tretmani hijaluronom koštaju od 3.000 RSD do 30.000 RSD u zavisnost od doze koja se utroši.

Snežana Ignjatović

Doktorka Snažna Ignjatović je stručnjak za estetske tretmane sa višegodišnjim iskustvom u oblasti medicinske estetike. Diplomirala je na Stomatološkom fakultetu 2004 godine u Beogradu i nakon završetka studija usavršavala se na brojnim stručnim seminrima i tečajevima u zemlji i inostranstvu.

Specijalizirala se za najnovije tehnike i postupke u oblasti medicinske estetike, kao što su hijaluronska kiselina, mezoterapija i drugo.

Doktorka Ignjatović se trudi da svakom pacijentu pruži individualni pristup i da zajedno sa njim pronađe najbolja rešenja za njegove estetske potrebe i ciljeve. Ona je poznata po svojoj profesionalnosti i visokom nivou stručnosti, te ima veliko poverenje pacijenata.

dr-snezana-ignjatovic.jpg
bottom of page