top of page
uklanjanje podočnjaka.jpg

Korekcija podočnjaka hijaluronom

average rating is 4.5 out of 5

Korekcija podočnjaka hijaluronskom kiselinom je estetska procedura koja se koristi za ispravljanje podočnjaka i smanjivanje bora oko očiju. Podočnjaci su nabori kože ispod očiju koji mogu biti uzrokovani genetikom, starenjem, gubitkom težine ili drugim faktorima. Hijaluronska kiselina je sintetička supstanca koja se koristi u medicini i kozmetologiji za ispunjavanje površina u koži i tkivima, pa se često koristi za korekciju podočnjaka i smanjivanje bora oko očiju.

 

Procedura se obično obavlja u nekoliko koraka. Prvo, koža se dezinfikuje, a zatim se ubrizgava hijaluronska kiselina u područje ispod očiju. Količina koju se ubrizgava zavisi od željenog rezultata i od individualnih potreba pacijenta. Hijaluronska kiselina je bezbojna i prozirna, tako da se rezultati mogu videti odmah nakon procedure. Efekat se održava oko šest meseci, nakon čega se procedura može ponoviti.

Šta je hijaluronska kiselina i kako se ona koristi za tretiranje podocnjaka?

Hijaluronska kiselina je prirodni polisaharid koji se nalazi u ljudskom tkivu, a koristi se za popunjavanje i ublažavanje bora i linija na licu. Koristi se za tretiranje podocnjaka kao sredstvo za ublažavanje nabora i dubokih linija oko očiju, kao i za povećanje volumena i podizanje obrva.

Koja je procedura tretiranja podocnjaka hijaluronom?

Procedura tretiranja podocnjaka hijaluronom obično traje oko 30 do 60 minuta i obavlja se pod lokalnom anestezijom. Lekar će ubrizgati hijaluronsku kiselinu u područje oko očiju koristeći tanku iglom ili drugim mikroinjektorom.

Koliko dugo traje efekat tretmana podocnjaka hijaluronom?

Efekat tretmana podocnjaka hijaluronom obično traje od 6 do 18 meseci, u zavisnosti od individualnih faktora i vrste hijaluronske kiseline koja se koristi.​

Da li postoje neželjeni efekti tretmana podocnjaka hijaluronom?

Kao i kod svakog medicinskog tretmana, postoje i neželjeni efekti tretmana podocnjaka hijaluronom. Međutim, oni su retki i obično su blagi, uključujući blago crvenilo, otekline i bol u području injekcije.

Ko treba da se obrati za tretman podocnjaka hijaluronom?

Tretman podocnjaka hijaluronom preporučuje se osobama koje žele da ublaže nabora i linije oko očiju i da povećaju volumen u obrazima. Preporučuje se da se obratite lekaru ili kozmetičkom tehničaru koji imaju iskustva u tretiranju podocnjaka hijaluronom kako biste bili sigurni da će tretman biti siguran i efikasan.

Koji hijaluron koristimo za tretmane podočnjaka?

Allure cosmetics koristi isključivo Juvéderm, hijaluron kompanije Allergan

 

Allergan je farmaceutska kompanija osnovana je 1950. godine u Sjedinjenim Državama i danas posluje u više od 100 zemalja širom sveta.

Allergan se fokusira na razvoj estetskih proizvoda, uključujući hijaluronske filere pod brendom Juvéderm i botulinum toksin. Allergan se trudi da bude odgovorna kompanija koja pridaje veliki značaj etici, sigurnosti i kvalitetu svojih proizvoda, kao i zdravlju i dobrobiti pacijenata i korisnika svojih proizvoda. Stoga, ako vas zanima uklanjanje podocnjaka hijaluronom cena koju ćete izdvojiti za ovaj tretman je svakako vredna istog. 

Koliko koštaju tretmani hijaluronim filerima?

Tretmani hijaluronom koštaju od 3.000 RSD do 30.000 RSD u zavisnost od doze koja se utroši.

Snežana Ignjatović

Doktorka Snažna Ignjatović je stručnjak za estetske tretmane sa višegodišnjim iskustvom u oblasti medicinske estetike. Diplomirala je na Stomatološkom fakultetu 2004 godine u Beogradu i nakon završetka studija usavršavala se na brojnim stručnim seminrima i tečajevima u zemlji i inostranstvu.

Specijalizirala se za najnovije tehnike i postupke u oblasti medicinske estetike, kao što su hijaluronska kiselina, mezoterapija i drugo.

Doktorka Ignjatović se trudi da svakom pacijentu pruži individualni pristup i da zajedno sa njim pronađe najbolja rešenja za njegove estetske potrebe i ciljeve. Ona je poznata po svojoj profesionalnosti i visokom nivou stručnosti, te ima veliko poverenje pacijenata.

dr-snezana-ignjatovic.jpg
bottom of page