top of page
Young Women

PRP tretman ili vampirski tretman lica

PRP tretman podmlađivanja ili vampirski tretman lica je inovativan i bezbedan tretman koji koristi vašu vlastitu krv za regeneraciju i obnavljanje kože. Stoga se naziva i tretman lica krvnom plazmom. Sastoji se od uzimanja malog uzorka vaše krvi, zatim se ta krv centrifugira da bi se odvojila tzv. "plazma bogata pločicama" (PRP). PRP se onda ubrizgava u vašu kožu pomoću mikroigle, što pomaže da se koža obnovi iznutra.

PRP tretman za podmladjivanje se može koristiti za smanjenje bora i linija, povećanje elastičnosti kože, poboljšanje teksture kože i smanjenje tamnih pruga i ožiljaka. Ovaj vampirski tretman lica se može koristiti na različitim delovima tela, uključujući lice, vrat, ruke i grudi. Jedan od najvećih prednosti PRP podmladjivanja je to što se koristi vaša vlastita krv, što znači da je rizik od alergijske reakcije minimalan. Pomenuti tretman krvnom plazmom je takođe bezbolan i ne zahteva anesteziju.

Ukupno vreme tretmana je obično oko sat vremena, u zavisnosti od oblasti kože na kojoj se tretman radi. Rezultati se mogu videti već nakon prvog vampirskog tretmana lica, ali preporučuje se niz od 3-4 tretmana za optimalne rezultate. Ovi tretmani se obično rade na mesečnom nivou. Ukoliko želite da saznate više o PRP podmladjivanju ili da se upoznate sa drugim estetskim tretmanima koje nudimo, slobodno nas kontaktirajte. Radujemo se vašem dolasku i radu sa vama!

Šta je PRP (vampirski tretman lica) i kako funkcioniše?

PRP (Platelet-Rich Plasma) je medicinska procedura koja se koristi u medicini i estetici za poboljšanje stanja kože i regeneraciju tkiva. PRP se dobija iz pacijentove krvi, a sadrži mnogo trombocita (krvnih pločica) koji imaju sposobnost da selektivno aktiviraju procese regeneracije i reparacije tkiva. Upravo zbog ovakve procedure naziva se i vampirski tretman lica ili tretman krvnom plazmom. Obično se izvodi uz pomoć igle ili mikro-kreme. To se obično radi na licu, vratu, rukama ili drugim delovima tela gde je potrebna regeneracija kože i/ili popravka tkiva. Efekti PRP tretmana su različiti za svakog pacijenta i mogu uključivati ​​poboljšanje tonusa i teksture kože, smanjenje bora i linija, povećanje elasticiteta i smanjenje tamnih mrlja.

 

 

Koja su očekivanja od PRP tretmana i koliko su realna?

Očekivanja su da će PRP tretman pomoći u smanjenju boli i upala, poboljšanju izgleda kože i kose, kao i u poboljšanju opšteg zdravlja i wellness-a. Tretman je bezbedan i prirodan, a rezultati su vidljivi već posle prvog tretmana. Nije garantovano da će tretman biti uspešan u svakom slučaju, ali mnogi pacijenti iskazuju značajno poboljšanje nakon jednog tretmana. Ako želite da poboljšate svoje zdravlje i izgled, PRP tretman je pravo rešenje za vas.

 

 

Da li su moguće neželjene posledice ili nuspojave PRP tretmana?

PRP tretman je bezbedan i ima malo neželjenih posledica ili nuspojava. Međutim, kao i kod svakog medicinskog tretmana, postoje neke moguće neželjene reakcije. To uključuje blagu bol ili nelagodnost na mestu uboda, crvenilo ili otok na mestu uboda, kao i blagu nelagodnost ili umor nakon tretmana. Ove reakcije su obično privremene i prolaze u roku od nekoliko dana.

Ako se pridržavate preporuka naših doktora i sledite sve uputstva nakon tretmana, verovatnoća neželjenih posledica ili nuspojava je minimalna.

 

Koliko dugo traje PRP tretman i koliko često se mora ponavljati?

PRP (vampirski tretman lica) obično traje oko 30 do 60 minuta, u zavisnosti od oblasti tela koja se tretira i specifičnog stanja koje se leči. Tretman se obično sastoji od nekoliko koraka, uključujući pregled i anamnezu pacijenta, uzimanje uzorka krvi, obradu krvi kako bi se dobila plazma bogata trombocitima i, na kraju, primenu plazme na odgovarajuću oblast tela.

Što se tiče učestalosti primene kada je u pitanju vampirski tretman lica iskustva pokazuju da to može varirati u zavisnosti od specifičnog stanja koje se leči i odgovora pacijenta na tretman. Neki pacijenti mogu zahtevati samo jedan tretman, dok drugi mogu zahtevati više tretmana da bi postigli željene rezultate. Naši doktori će vam dati detaljna uputstva o tome koliko često treba da se ponavlja tretman i koliko tretmana je potrebno da bi se postigli željeni rezultati.

 

Da li postoji alternativa PRP tretmanu i da li je ona manje invazivna ili sa manjim rizikom?

Postoje različite alternative tretmanima plazmom bogatom trombocitima (PRP), u zavisnosti od specifičnog stanja koje se leči. Međutim, treba imati na umu da nijedan drugi tretman nije 100% sličan PRP tretmanu i da svi tretmani imaju svoje prednosti i ograničenja.

 

Jedna moguća alternativa PRP tretmanu je lečenje hialuronskom kiselinom, koja se koristi za poboljšanje izgleda kože i smanjenje boli u zglobovima. Ovo je manje invazivna alternativa u poređenju sa PRP tretmanom, ali rezultati su obično privremeni i mogu zahtevati ponovljene tretmane da bi se održali.

 

Druga moguća alternativa je lečenje mezoterapijom, koja se koristi za poboljšanje izgleda kože i smanjenje bora. Ovo je takođe manje invazivna alternativa u poređenju sa PRP tretmanom, ali rezultati su obično privremeni i mogu zahtevati ponovljene tretmane da bi se održali.

Koliko košta PRP tretman?

Cena PRP tretmana kreće od 21.600 dinara. Za više informacija nas možete kontaktirati.

Snežana Ignjatović

Doktorka Snažna Ignjatović je stručnjak za estetske tretmane sa višegodišnjim iskustvom u oblasti medicinske estetike. Diplomirala je na Stomatološkom fakultetu 2004 godine u Beogradu i nakon završetka studija usavršavala se na brojnim stručnim seminrima i tečajevima u zemlji i inostranstvu.

Specijalizirala se za najnovije tehnike i postupke u oblasti medicinske estetike, kao što su hijaluronska kiselina, mezoterapija, tretmani botoksom i drugo.

Doktorka Ignjatović se trudi da svakom pacijentu pruži individualni pristup i da zajedno sa njim pronađe najbolja rešenja za njegove estetske potrebe i ciljeve. Ona je poznata po svojoj profesionalnosti i visokom nivou stručnosti, te ima veliko poverenje pacijenata.

dr-snezana-ignjatovic.jpg
bottom of page