top of page

Estetski problemi nakon 40. godine: kako ih rešiti?

Žene često osećaju pritisak da izgledaju savršeno, a sa godinama to postaje sve teže. Najčešći estetski problemi kod žena nakon 40. godine su pad tonusa kože, pojava bora, gubitak volumena, promena boje kože, dehidratacija i pojava masnih naslaga.

Srećom, postoje mnoge metode koje mogu pomoći da se ovim problemima stane na kraj. Neinvazivni tretmani poput hladnog vazokonstriktorskog tretmana (HVT), mezoterapije i radiofrekvencije su odlična rešenja za povlačenje kože i poboljšanje njenog tonusa. Pored toga, korisno je koristiti proizvode za negu kože koji sadrže hijaluronsku kiselinu i retinol, koji pomažu u održavanju vlažnosti i elastičnosti kože.

Ako se problemi sa kožom ne rešavaju na vreme, može doći do ozbiljnijih estetskih problema kao što su izgled "padajućeg lica" i pojava dubokih bora. Zato ne čekajte da se problemi pojave, već ih rešavajte što pre i očuvajte mladalački izgled kože.


Pored neinvazivnih tretmana koje sam spomenula, postoje i invazivni tretmani poput botoks injekcija i hijaluronske filer injekcije koji su odlična rešenja za uklanjanje bora i vraćanje volumena koži. Botoks injekcije deluju tako što sprečavaju mišiće da se skupljaju, što dovodi do relaksacije bora i poboljšanja tonusa kože. Hijaluronske filer injekcije, sa druge strane, deluju tako što popunjavaju duboke bore i povećavaju volumen kože, što dovodi do pomlađivanja izgleda lica.

Međutim, treba imati na umu da su ovi tretmani privremena rešenja i da se moraju ponavljati da bi se održali rezultati. Zato je važno pratiti savete stručnjaka i koristiti odgovarajuću negu kože kod kuće kako bi se postigli dugotrajni rezultati.

Pored toga, važno je napomenuti da su estetski tretmani samo jedan od aspekata očuvanja mladalačkog izgleda. Važno je voditi računa o ishrani, režimu pijenja vode, spavanju i fizičkoj aktivnosti kako bi se koža održavala zdravom i sjajnom.

Ukoliko želite da saznate više o različitim tretmanima i koji je najbolji za vas, obratite se stručnom timu našeg centra za estetske tretmane. Mi ćemo vam rado pomoći da očuvate mladalački izgled i zdrav izgled kože.

Koje vi tretmane koristite za ulepšavanje

  • Hijaluronske filere

  • Botoks

  • Samo koristim kreme

  • Nešto drugo...


58 views0 comments
bottom of page