top of page
botoks-tekst2-1024x640.jpeg

Mezoterapija lica

average rating is 4.5 out of 5, based on 150 votes, dama ovo obožava

Mezoterapija lica je medicinski tretman koji se koristi za obnavljanje i revitalizaciju kože lica. To se postiže ubrizgavanjem malih doza aktivnih sastojaka direktno u kožu lica pomoću mikroigle. Mezoterapija lica se koristi za smanjenje bora, izglađivanje tena, povećanje elasticiteta kože i poboljšanje njenog tonusa. Ova metoda je bezbolna i ne zahteva dugotrajni oporavak. Rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana, a za postizanje optimalnih rezultata preporučuje se serija tretmana. Mezoterapija lica je idealna za one koji žele da obnove mladalački izgled kože lica bez potrebe za invazivnim procedurama.

Kako izgleda procedura mezoterapije lica?

Procedura tretmana mezoterapije lica obično počinje temeljitim čišćenjem lica kako bi se koža pripremila za tretman. Zatim, vrhunski stručnjak za mezoterapiju koristi mikroiglu da ubrizga malu dozu aktivnih sastojaka direktno u kožu lica. Ove sastojke odabire stručnjak pojedinačno za svakog pacijenta, u zavisnosti od njegovih potreba i želja. Tretman traje oko 30 do 60 minuta, u zavisnosti od veličine područja koja se tretira.

Nakon tretmana, koža može biti malo otečena i crvena, ali ovo obično nestaje u roku od nekoliko sati. Preporučuje se da se izbegavaju fizički aktivnosti i vruće kupke nekoliko sati nakon tretmana. Stručnjak će dati uputstva o nezi kože nakon tretmana i preporučiti seriju tretmana za postizanje optimalnih rezultata. Mezoterapija lica je bezbolan estetski tretman koji ne zahteva oporavak i pacijenti mogu nastaviti sa svojim normalnim aktivnostima odmah nakon tretmana.

 

Kakve efekte možete očekivati?

Nakon mezoterapije lica, klijent može očekivati ​​da će koža biti hidrirana i revitalizovana, a bore će biti manje vidljive. Koža će takođe biti elastičnija i tonus će biti poboljšan. Rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana, ali za postizanje optimalnih rezultata preporučuje se serija tretmana.

Učestalost tretmana mezoterapije lica zavisi od stanja kože i želja pacijenta. Obično se preporučuje da se tretman ponovi jednom mesečno do dva meseca za nekoliko meseci, a zatim jednom ili dva puta godišnje za održavanje rezultata. Stručnjak će dati preporuke o učestalosti tretmana pojedinačno za svakog pacijenta, u zavisnosti od njegovih potreba i želja.

Da li su moguće neželjene posledice ili nuspojave?

Kao i sa bilo kojim medicinskim tretmanom, postoji određeni rizik od neželjenih posledica ili nuspojava nakon mezoterapije lica. Međutim, te nuspojave su obično blage i prolazne. Moguće nuspojave uključuju blagu oteklinu, crvenilo i osećaj svraba na mestu ubrizgavanja. Ove nuspojave obično nestaju u roku od nekoliko sati do nekoliko dana.

Pored toga, postoji mogućnost da se pojave modrice ili mala krvarenja na mestu ubrizgavanja. Ukoliko ste alergični na bilo koju od sastojaka koji se koriste u mezoterapiji lica, obavezno to navedite stručnjaku pre početka tretmana. To će vam pomoći da izbegnete moguće nuspojave i da budete sigurni da će tretman biti siguran i efikasan za vas.

 

Da li postoji alternativa mezoterapiji lica? 

Postoje različite alternative tretmanima mezoterapije lica koje se mogu koristiti za obnavljanje i revitalizaciju kože lica. Međutim, treba imati na umu da svaki tretman ima svoje prednosti i nedostatke i da će odgovarajući tretman za vas zavisiti od vaših potreba i želja. Jedna alternativa mezoterapiji lica je hiperhidrozna terapija, koja se koristi za smanjenje proizvodnje sebuma i suzbijanje akni.

 

Ova metoda se sastoji od ubrizgavanja aktivnih sastojaka direktno u kožu lica kako bi se smanjila proizvodnja sebuma i sprečio rast bakterija koje izazivaju akne. Takođe, postoje i invazivne procedure poput facelifta i rinoplastike koje se koriste za obnavljanje mladalačkog izgleda lica. Međutim, ovi tretmani obično zahtevaju oporavak od nekoliko dana do nekoliko nedelja i mogu biti bolni u odnosu na mezoterapiju lica.

Koliko košta mezoterapija? - Cena

Cena mezoterapije zavisi od regije koja se tretira. Kao što možete videti u nastavku, cena mezoterapije oko očiju je najniža jer se tretira vrlo mala regija, dok je mezoterapija lica, vrata i dekoltea najskuplja, baš zbog veće površine i vremena koje joj treba posvetiti.

Mozeterapija kose
8400 RSD
30 minuta
Mezoterapija ( regija lica)
8400 RSD
15 minuta
Mezoterapija (regija vrata)
8400 RSD
45 minuta
Mezoterapija (regija oko očiju)
2400 RSD
30 minuta
Mezoterapija (regija dekoltea)
8400 RSD
15 minuta
Mezoterapija (regije lica i vrata)
13.000 RSD
30 minuta
Mezoterapija (regije lica, vrata i dekoltea)
20.000 RSD
60 minuta

Snežana Ignjatović

Doktorka Snažna Ignjatović je stručnjak za estetske tretmane sa višegodišnjim iskustvom u oblasti medicinske estetike. Diplomirala je na Stomatološkom fakultetu 2004 godine u Beogradu i nakon završetka studija usavršavala se na brojnim stručnim seminrima i tečajevima u zemlji i inostranstvu.

Specijalizirala se za najnovije tehnike i postupke u oblasti medicinske estetike, kao što su hijaluronska kiselina, mezoterapija, tretmani botoksom i drugo.

Doktorka Ignjatović se trudi da svakom pacijentu pruži individualni pristup i da zajedno sa njim pronađe najbolja rešenja za njegove estetske potrebe i ciljeve. Ona je poznata po svojoj profesionalnosti i visokom nivou stručnosti, te ima veliko poverenje pacijenata.

Imate pitanje za doktorku?

dr-snezana-ignjatovic.jpg
bottom of page